Výběrová zrnková káva, která je vhodná pro přípravu na filtr.
Exotický filtr s chutí nektarinek, květin a ibišku. Dvakrát fermentovaná odrůda Bourbon.
Tentokrát jsme si chtěli na filtr dopřát něco extra, něco limonádového na letní popíjení. Vybrali jsme dvakrát fermentovaná kávová zrna odrůdy Bourbon z peruánské oblasti Cusco. Na okolních kopcích vlastněných rodinou Solorzano se tady rodí i zdaleka nejoceňovanější kávové odrůdy jako jsou Geisha, nebo Sidra. A to ve stínu původního lesa, tam kde se kávovník vyskytuje přirozeně, a kde se mu daří nejlépe.
A na farmě La Margarita si s vyjímečnými zrny hodně pohráli. Po sklizni a pročištění projde káva prvotní 32-hodinovou fermentací. Poté se částečně usuší, znovu promije, a následně je na dalších 36 hodin umístěna do vzduchotěsných kontejnerů kde dochází k sekundární anaerobní fermentaci. Očištěná kávová zrna se pak už jen suší po dobu přibližně 18 dní.
A trocha z toho fantastického terroiru a vymazleného zpracování se díky světlému pražení dostane do každého loku.
Mimochodem, tohle šťavnaté Peru u nás můžete ochutnat připravené i jako Cold Brew, najděte si ho v našem e-shopu.
Jsme sociálním podnikem z Kokořínska. Preferujeme kvalitu před kvantitou a za každým zrnkem kávy si stojíme, protože známe jeho historii. Víme, kde a za jakých podmínek se káva pěstovala, známe farmáře, kteří se o kávovníky starají. V kombinaci s naším zkušeným pražičem vám přinášíme dokonalost v každém balíčku kávy.