Křehké quichové těsto s máslem, bylinkami a bílým vínem. Těsto je skvěle ochucené a chutná nám i samotné upečené jako krekry nebo přímo na quiche.
Návod na přípravu quiche:
- Před použitím těsto vyndejte z lednice, aby vám zteplalo, bude se s ním snáze pracovat.
- Těsto vyválíme na 0,5 cm tenký plát a přes váleček přeneseme do koláčové formy. Těsto má tendenci klouzat z formy, doporučujeme přehnout přes okraj. Těsto uprostřed propícháme a pro jistotu můžete zatěžkat fazolemi, ale nám se daří "korpus" předpéct i bez nich.
- Takto připravené těsto předpečte bez náplně v troubě na 180 °C cca 10-15 minut.
- Po upečení nechte vychladnout a naplňte vámi zvolenou náplní - skvělý je podušený špenát s červenou cibulkou a česnekem připravený na pánvi, který se zalije směsí smetany, vajec a koření. Quiche se dají připravit z jakýchkoli surovin. Klíčová je rozšlehaná smetana a vejce, kterým koláč přelijete. Na koláč potřebujete cca 300 ml smetany a 3 vejce.
- Pečte dále 20-30 minut na 180 °C.
- Servírujtete teplé nebo vychladlé.
Tip: udělejte z těsta mini quiche v fomách na muffiny, postup je stejný, jen malé koláče roztomilejší.
Hmotnost: 500 g
Složení: polohrubá mouka, máslo, smetana, bílé víno, vejce, směs čerstvých bylinek (petržel, rozmarýn, tymián, šalvěj), sůl
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 5 dní
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek
Alergeny: 3 - Vejce
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 3
Adresa sídla prodejce:Bělehradská 858
120 00 Praha
IČ: 08607265DIČ: CZ08607265Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 321878 u Městský soud v Praze