V JaMi milujeme poctivou českou kuchyni a s ní spojené omáčky.
V naší rajské omáčce používáme vyzrálý krk z mladého býka výhradně od Ekofarma Uher a kvalitní zeleninu.
Základem každé dobré omáčky je kvalitní vývar, jenž připravíme dlouhým tažením z kostí. V případě našeho hovězího vývaru jsou to BIO masité hovězí kosti a klouby, hovězí vývar pak táhneme 16 hodin.
Ne méně podstatná je do tmava opečená cibule s kořenovou zeleninou doplněná kvalitním rajčatovým protlakem. Hotovou omáčku zahušťujeme do zlatova opečenou jíškou z rýžové mouky, takže si naši omáčku můžou dopřát i lidé s alergií na lepek.
Rajská omáčka byla původně inspirována italskými rajčatovými omáčkami, ale česká verze má specifický sladkokyselý charakter, který ji odlišuje od jiných evropských verzí. Rajskou omáčku podáváme s houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Dodavatel garantuje, že hotovka je připravována z českého masa z malého a středního chovu. Původ masa pravidelně kontrolujeme.