Produkt je zvýhodněn, protože je určen k rychlé spotřebě, minimální datum trvanlivosti je 16.04.2025. I po tomto datu je při jeho správném uskladnění možné ho konzumovat (více info je v popisu kategorie Zachraňte jídlo).
Pivovarské krekry, po kterých se umlátíte!
Jsou totiž vyrobeny z plzeňského mláta. To vzniká v pivovaru při výrobě piva a má skvělé vlastnosti – obsahuje méně sacharidů než běžná mouka a je naopak velmi bohaté na vlákninu, bílkoviny i vitamín E. A když tenhle poklad z Plzeňského Prazdroje zpracují pekaři z Biopekárny Zemanka, vzniknou jedinečné mlátové krekry, které se skvěle hodí k pivu, čaji i jen tak k zakousnutí.
A jak z piva vzniknou krekry, navíc v Biopekárně Zemanka, která si zakládá na nejkvalitnějších BIO surovinách z ekologického zemědělství od lokálních výrobců? Potřebujeme umění sládků Prazdroje, kteří ve své sladovně promění kvalitní sladovnický ječmen na slad. Ten smíchají s vyhlášenou měkkou vodou z plzeňských pivovarských studní a po uvaření a scezení jim zbyde mláto. A zatímco pivo následně kvasí a leží, mláto putuje do Zemanky, kde z něj pekaři připraví jedinečné slané, sýrové nebo česnekové krekry.
Surovina, která zbývá z vaření piva, nabývá nový rozměr. Rozměr pivovarského krekru, po kterém se umlátíte.