Naše lyofilizované Olomoucké tvarůžky byly vybrány firmou České bedýnky jako produkt, který reprezentuje Českou republiku. Přesvědčte se sami, proč jsou naše Olomoucké tvarůžky tak oblíbené.
V roce 2024 získaly Zlatou hvězdu v celosvětové soutěži Great Taste.
Baleno ve skle.
Lyofilizace - metoda sušení mrazem.
Olomoucké tvarůžky jsou vyrobeny dle tradiční české receptury v Lošticích a dále lyofilizovány. Lyofilizované Olomoucké tvarůžky mají ještě intenzivnější chuť než jak je znáte.
Kousky využijete k nastrouhání jako koření, dochucovadlo nebo jen tak na chleba s máslem. Vynikající jsou v pomazánkách, ale také cibulačce. Nezaváháte ani tehdy, kdy je jen tak zchroupete jako snack. Oproti věnečkům jsou křehké a lehce je rozdrtíte na prach.
Na výrobu 100 g lyofilizovaných tvarůžků připadá cca 260 g čerstvých tvarůžků.