Jehněčí Boerewors bez dusitanové soli. Boerewors (búrevors) neboli v překladu z afrikánštiny farmářská klobása, je dědictví po Evropanech, kteří při cestách Jižní Afrikou kombinovali mleté maso, špek s kořením a konzervačními látkami - octem, který byl volně dostupný z tehdejší kolonii. Bez ohledu na původ, ten kdo miluje intenzivní chuť, vůni dálek a braai neboli po našem pečení na ohni, ten si zamiluje i náš boerewors. Přirozeně bezlepkové.
Doporučená úprava: Před tepelnou úpravou mírně propíchejte střívko. V troubě pečte na 140-160 °C po dobu 15-20 minut. Případně můžete klobásu připravovat na pánvi na mírném plameni po dobu cca 20 minut (obracejte) nebo ve stylu african braai (tedy na žhavém uhlí) po dobu cca 20 minut. Nejchutnější je, pokud získá sytě hnědou barvu.