Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
75 Kč
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Nedostupné

Bazalka vytrvalá je keřová odrůda bazalky. Má velmi intenzivní bazalkové aroma, fialové a bílé květy, stonek dřevnatí, zastřiháváním se tvoří malý stromek s bazalkovou korunou.

Tato odrůda je odolnější proti podnebí. Velmi lehce zazimovatelná - doporučuji uložit na zimu do prostor ideálně mezi teplotou 5-15 stupňů.

Použití
Bazalka se v kuchyni používá sušená i čerstvá a upřednostňují se její lístky. Sušená se používá spíše jako koření, zatímco čerstvá se používá do salátů (i jako dresink), omáček, polévek, k těstovinám, luštěninám či dušenému masu. Výborně si rozumí s jídly, kde se vyskytují rajčata. Je typická především pro italskou kuchyni.

Péče a sklizeň
Jakmile se na bazalce objeví lístky a výhonky, lze je začít sbírat. Je potřeba mít ovšem na paměti, že v době před vykvetením má bazalka nejsilnější aroma, které může být nepříjemné. Hlavní sklizeň proto začíná, až se na rostlince objeví květy. To se děje v průběhu června a pokud při sběru nebude rostlinka porušena, vykvete ještě v září. Pokud bazalka roste doma v květináči na okně, je možný celoroční sběr úrody.

Země původu: ČR
Prodejce na Scuk.cz: Pavel ILL
Adresa sídla prodejce:
Šlapanice 4
273 71 Šlapanice
IČ: 75108933DIČ: CZ8312114030
Fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku