Naše probiotická směs na výrobu kokosového Cocoguardu. Probiotická kultura je zkombinovaná pro jemně ovocnou chuť, krémovitou strukturu a střední probiotickou sílu.
10 kapslí po 400 mg (221 mg kultur a 179 mg prebiotické vlákniny z agáve). 1 kapsle je vhodná pro 1 litr Cocoguardu.
Doplněk stravy. Nenahrazuje pestrou stravu. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Výroba Cocoguardu:
Kokosovou dužinu (400 g) s vodou (350 - 500 ml) pořádně rozmixujte, dokud nebude mít teplotu lidského těla. Chce to velmi výkonný mixér. Nyní vsypte 1 kapsli probiotik a krátce promixujte, aby se směs promíchala.
Směs vložte do sklenice s pootevřeným víčkem (sklenice musí být větší, hmota bude pracovat a mohla by přetéct) a umístěte na 6-8 hodin do teploty 35-37 °C. Tuto teplotu zajistíte například v termoboxu, jogurtovači, troubě...
Jogurt začíná fermentovat v momentě, kdy zvětšuje svůj objem - v tento moment můžete začít jogurt ochutnávat. Jakmile bude kyselý podle vaší chuti umístěte ho do lednice. Kontrolu chuti provádějte přibližně každou hodinu.
Hotový jogurt skladujte v uzavřené sklenici v lednici při teplotě do 5 °C. Vydrží přibližně 3 týdny. Je vhodné ho alespoň 1x týdně otevřít
Jogurt se dá zahustit dužinou, sušeným kokosovým mlékem nebo kokosovým máslem.