Vývar je poctivě tažený 3 hodiny na mírném plameni.
- Předpokladem pro dobrý, silný a tmavý zeleninový vývar je dlouhá doba mírného vaření (tzv. tažení) a opečená zelenina. Tyto dva předpoklady jsme zvládli dokonale :-)
-
Náš vývar neobsahuje sůl.
- Vývar lze použít jako základ do polévek, gulášů a „pod maso".
Recept, jak využít naše vývary: Vývar s houbovými knedlíčky - 2 porce (= obsah naší sklenice)
- 720 ml Zlatého vývaru hovězího (drůbežího, zeleninového, hovězího)
- 100 g hub (hlíva, žampion, hříbky aj.)
- 80 g cibule (jedna menší)
- 2 ks starší celozrnné housky
- mléko a žitná mouka podle potřeby
- sůl, pepř a olej podle potřeby
- voda
- Houby, cibuli, housky nakrájíme na malé kostičky.
- Kostičky z housky pokropíme mlékem a necháme mléko vsáknout. Houska by měla být „navlhlá".
- Cibuli a houby spolu orestujeme na malém množství oleje. Odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme a spojíme s vlhkou houskou. Podle potřeby přidáme (poprášíme) trochu žitné mouky. Lžičkou tvarujeme malé knedlíčky, které následně vaříme pár minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme krátce zatuhnout.
- Vývar přivedeme k mírnému varu, vložíme „předvařené" knedlíčky a cca 5 min povaříme. Vývar se musí jen táhnout. Při prudkém a dlouhém varu se vývar zakalí.
- Dochutíme petrželkou, pórem nebo pažitkou :-)
Dobrou chuť.
Objem: 0,72 l
Složení: voda, kořenová zelenina (včetně celeru), česnek, pór, cibule, bobkový list, nové koření celé, černý pepř celý, slunečnicový olej, petržel kadeřavá, libeček
Skladování: do 5 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 9 - Celer
Minimální trvanlivost ode dne doručení: min. 1 týden
Vegan: Ano
Prodejce na Scuk.cz: PPikanto s.r.o. Adresa sídla prodejce:Stradalova 624/31
40746 Krásná Lípa
IČ: 04200110DIČ: CZ04200110PPikanto, s.r.o.