Pstruh lososovitý (Oncorhynchus mykiss) uzený studeným kouřem.
Vhodné na obložené kanapky, chleby, do salátů aj.
Pstruhy a siveny vykupujeme od Rybářství Skalní Mlýn, část pstruhů nakupujeme také v ekologicky udržitelných sádkách v Dánsku, část sivenů nakupujeme od Rybářství Kolář. Veškeré zpracování ryb od filetování přes uzení až po balení probíhá v naší výrobně v Brně.
Kapacita českých chovů pstruhů lososovitých aktuálně nedokáže pokrýt naši poptávku. Na výrobu našich uzených ryb potřebujeme pstruhy chované alespoň 3 roky s konečnou hmotností cca 2 kg, což z důvodů kapacity a nákladů v České republice nedává smysl dělat ve velkém. Abychom naše uzené ryby mohli nabídnout více zákazníkům, ale ve stejné kvalitě, rozhodli jsme se dát zákazníkům na výběr a část ryb nakupujeme z dánských ekologicky udržitelných sádek s certifikací ASC. V těchto sádkách jsou ryby krmeny krmivy bez antibiotik a barviv. Děláme tedy 2 varianty uzených pstruhů dle místa původu. Milovníci lokálních produktů si u nás mohou stále zakoupit pstruhy, které byly chovány v České republice.
ASC certifikace je určena pro chovné mořské ryby a zajišťuje ekologicky a sociálně odpovědné chovy.