Ossobuco (čti osobuko) je speciální řez kližky i s morkovou kostí, který pochází z italského Milána. Osso buco je italsky "kost s dírou". Dle tradice se ossobuco dusí se zeleninou, bílým vínem a vývarem, často bývá doplněno omáčkou "gremolata" a podává se s rizotem po milánsku.
Existují dva typy ossobuca: moderní verze, v níž jsou rajčata, a původní verze, která je neobsahuje. Starší verze, tzv. ossobuco in bianco, je ochuceno skořicí, bobkovým listem a omáčkou gremolata. Moderní a mnohem populárnější kuchařský recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli.
Baleno do vakua po cca 1-2 kusech.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.