Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako čaj masala nebo yogi. Bez ostychu tvrdíme, že naše masala chai je výtečná - na farmářských trzích nám ji chválí 9,8 lidí z 10 :) a ne nadarmo ji od nás kupují i zdejší Indové a Afričané.
Klíčem k chuti našeho čaje je správné množství kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, použití pravé, tedy cejlonské skořice, a úroveň nadrcení koření.
K přípravě potřebujete pouze mléko, cukr a ideálně čerstvý zázvor. Přesný návod ke správné přípravě je součástí balení. Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí).