Italské BIO prosecco.
Elegantní růžové šumivé víno z Itálie, vyrobené z jemné směsi Glera a bílého moštu z Pinot Noir.
Má světlý růžový odstín, jemnou bublinku, bohatý buket čerstvého červeného ovoce a květinový nádech.
Ideální jako aperitiv nebo k lehkým pokrmům s jemným kořením či veganským základem.
Servírujte dobře vychlazené při 4–6 °C.
Prosecco ze srdce tzv. Friulánské nížiny. Díky jílovitě-písčitému až jílovitě-hlinitému podloží, které je ideální pro pěstování vinné révy jsou vína výrazněji aromatická.
Jemně růžové barvy s nádechy pudrové a růžového zlata. Jemné a trvalé perlení. Elegantní vůně s tóny růže, lesních plodů, doplněné o tóny jablka a ibišku, která se prolíná i do chuti.
Barva: jemně růžová s růžovo‑zlatavým nádechem a velmi jemným perlením.
Aroma: ovocné tóny – červené lesní ovoce (např. jahoda), červené jablko a úchvatná květinová nuance růže nebo ibišku.
Chuť: svěží s jemnými bublinkami, vyvážená chuť s nádechem minerality a delikátním zakončením – připravené k okamžitému pití.
Skvělé s veganským či lehkým jídlem (např. bruschetty s olivami, vegan sushi, tempura z tofu nebo zeleniny).
Region: Friuli.
Odrůda: Glera a Pinot Nero.