BIO želatina vepřová.
Ideální při pečení, výrobě domácích želatinových medvídků a bonbónů. Domácí želatinoví medvídci musí zůstat v lednici.
Želatina je tvořena kolagenem, což je jeden z proteinů, který potřebujeme a pokud nejíme chrupavky, kůži a kosti, tak ji máme oproti ostatním proteinům nedostatek.
Recept na jednoduchý želatinový kakaový pudink (příprava trvá déle než pudink ze škrobu):
500 ml vody, 50 g sušeného plnotučného mléka (pro extra krémový pudink až 100 g), 10 g želatiny, 30 g kakaa, 100 g cukru. Můžeme ještě přidat 10 g syrovátkového proteinu pro ty, kteří nemají dost bílkovin.
Rozpustíme želatinu ve vodě, přidáme sušené mléko, kakao, cukr, vylijeme do misek a na dvě hodiny dáme zatuhnout.