
Lahodné kukuřičné tyčinky s přídavkem amarantové mouky jsou ochucené jen sušenou cibulí, kmínem a solí. Amarant byl základní potravinou Inků a Aztéků a dnes je považovaný za plodinu budoucnosti. Semínka amarantu jsou nutričně nesmírně cenná zejména pro svůj obsah bílkovin. Rostlinné zdroje totiž obvykle neobsahují bílkoviny, ve kterých je zastoupeno kompletní spektrum esenciálních aminokyselin, a proto by měli vegetariáni kombinovat různé rostlinné zdroje bílkovin. Amarant (stejně jako quinoa) je však výjimkou a navíc obsahuje vysoké množství těchto bílkovin. Je proto vynikající potravinou pro vegany a vegetariány, kteří nekonzumují živočišné bílkoviny. Tyčinky jsou skvělé na mlsání k vínu či pivu, k pomazánkám a dipům, nebo jako příloha k zeleninovému salátu. Neobsahují lepek, a jsou proto vhodné i pro celiaky.