Odrůda vznikla v Itálii.
Barva vína je rubínově červená.
Ve vůni převládají tóny červeného ovoce, podpořené jemným podtónem hořké čokolády.
V chuti je lehký nádech taninů, který předurčuje víno ke kvalitnímu vývoji.
Naše BIO vína jsou vyráběna z hroznů pěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství.
Bez používání chemických přípravků, průmyslových hnojiv, hormonů a umělých látek.
Pěstování a výroba BIO vína podléhá přísným pravidlům, jejichž dodržování je pravidelně kontrolováno.
Zříkáme se proto dnes běžně používaných přípravků, jako jsou například čisté kultury kvasinek a jejich živných solí, enzymů a čiřidel.
Desatero předností našich BIO vín:
Některá vína – zejména ta přírodnější, minimálně sířená nebo mladší – mohou po otevření působit „zavřeně“, nevyrovnaně nebo lehce perlivě. Je to způsobeno přítomností zbytkového oxidu uhličitého (CO₂), který vznikl při kvašení a nebyl z vína zcela odstraněn.
Nejde o známku vadného vína – víno nekvasí, pouze potřebuje chvilku „nadechnout“.
Zbytkový CO₂ může u některých vín způsobit lehké šimrání na jazyku nebo pocit jemného perlení, což nemusí být každému příjemné.