Naše čerstvé kozí mléko Bon Lait je čerstvě nadojeno od francouzských plemenných koz, které jsou speciálně vyšlechtěny k tomu, aby dávaly mléko s minimálním kozím aroma. Díky tomu a vysokým nárokům na hygienu a čistotu Vám můžeme nabídnout velmi lahodné kozí mléko, které chutná i těm, kteří doposud kozí mléko „nemohli ani cítit”. Mléko je šetrně ošetřeno krátkodobou pasterizací a je nestandardizováno (tzn. po nadojení nebyl upravován obsah tuku.)
Tuk: 3,4 %. Protein: 3,30 %.
Mléko Bon Lait neobsahuje kravskou bílkovinu - DNA skotu. Vyrobeno výhradně z mléka z českých chovů. Zvířata byla krmena krmivy bez GMO.
Kozí mléko je mnohdy řešení pro jedince, kteří mají alergii na kravskou bílkovinu (ABKM). Má se za to, že kozí mléko funguje jako prevence nádorových onemocnění. Koza a žralok jsou jediní živočichové, kteří netrpí rakovinou.
Tuk obsažený v kozím mléce je lépe stravitelný a je v něm asi o 10 % méně laktózy než v mléce kravském. Kozí mléko působí pozitivně na nervovou soustavu. Jeho pravidelná konzumace vede ke snížení nervozity a stresu, posiluje imunitní systém, významně reguluje vlhkost pleti, působí blahodárně při onemocněních kůže, trávícího traktu, jater a slinivky. Kozí mléko působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak při onemocnění trávicího traktu.
Ze studií vyplývá, že lidé s alergií na mléko mají ze 60-70 % alergie na mléčnou bílkovinu - kasein. Díky tomu, že kozí mléko má jiné složení než kravské a obsahuje o 89 % kaseinu méně, je výborně snášeno dospělými i dětmi.