Přírodní, tvrdý kozí sýr zrající 6 měsíců, je unikátním členem rodiny sýrů typu Grana, zahrnující známé sýry parmezánového typu Grana Padano, Parmigiano a Gran Moravia. Zraje přírodně tradičním způsobem na dřevěných policích. Kůrka se nekonzumuje, je z hygienických důvodu ošetřena natamycinem, kůrku odkrojte a nekonzumujte.
Je vyroben výhradně z lahodného mléka z rodinné farmy veterinářů z Moravy. Sýr zraje minimálně šest měsíců, aby získal příjemnou harmonickou chuť a pevnou, mírně drobivou konzistenci. Lahodná smetanová chuť bez kozího aromatu příjemně překvapí každého gurmána. Snoubí se skvěle s vybranými moravskými víny, doporučujeme zejména Tramín, Muškát či Pálavu. Černá kůrka a typicky bělejší kozí sýr krásně kontrastují a reprezentují českou značku Bon Lait.
Dlouho jsme hledali ten správný typ sýra, ve kterém naše prémiové kozí mléko Bon Lait ideálně vynikne. Pak jsme se na něj dlouho těšili, protože zrál. Teď je tady a my se s vámi o něj chceme podělit. Ochutnejte a dejte nám prosím vědět, co vy na to.
Je to limitka, tak si ji můžeme společně užít do vyprodání zásob.