Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
422 Kč
602,86 Kč/kg
Doručíme od úterý 6. 5.
BIO
Zbývá 1 ks
Doručíme od úterý 6. 5.

Flank steak není ve skutečnosti steak, ale vlastně celý kus masa. Je to jediný dlouhý sval nacházející se podél pupku těsně pod hrudním košem. Je známý svou silnou chutí a pevnou strukturou. Je to štíhlý řez s viditelnými podélnými vlákny, která skvěle absorbují marinády. Má třešňově červenou barvu, jemné mramorování a dokonalé tukové krytí. Flank steak je ideální pro pečení vcelku. Před grilováním maso osušte papírovou utěrkou a nechte vydýchat při pokojové teplotě minimálně 20 minut. Flank steak při servírování krájíme napříč přes svalová vlákna, ideálně pod úhlem 45°.

Naše prémiové hovězí má všech 5 „P”:

  • plemeno - charolais - plemeno známé v celém světe, je to velmi vysoký a osvalený skot
  • péče - o zvířata pečujeme s láskou, už v době před narozením, telata žijí 8-10 měsíců se svými matkami a pijí mateřské mléko dle libosti
  • pastva/potrava - naše zvířata jsou krmena pouze krmivem z vlastní produkce, z našich pastvin, plných bylin a travin, které u nás rostou po staletí a díky ekologickému hospodaření nejsou znehodnoceny chemickými látkami, pesticidy a herbicidy
  • prostředí - od jara do zimy se zvířata pasou na ekologicky obhospodařovaných bohatých pastvinách v chráněné krajinné oblasti Broumovsko, pro zimní pobyt a výkrm jsme zmodernizovali původní halu a postavili dvě další zcela nové
  • požitek - poslední P náleží skvělému požitku z masa našeho plemene, z toho, co je připraveno z nanejvýš kvalitního masa se stejnou láskou a úctou, s jakou bylo přistupováno k životu zvířete

Vakuově baleno.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: 700 až 800 g
Složení: BIO vyzrálé maso, min. 14 dní ve visu
Skladování: 0-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 8 dnů
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ne