Mandle jsou jádra plodů stromu mandloně obecné, která je blízce příbuzná s broskví a meruňkou. Patří mezi skořápkové plody, stejně jako lískové oříšky nebo vlašské ořechy. Mezi největší producenty mandlí patří Spojené státy americké (zejména Kalifornie), dále Austrálie a Evropa.
Původem jsou mandle pravděpodobně z oblasti západní Asie, odkud se rozšířily do celého světa.
Výhody:
- šetrně zbaveny nestravitelné slupky
- vysoký obsah vlákniny
- zdroj bílkovin
- široké spektrum využití v (RAW) kuchyni
Hmotnost: 100 g
Složení: 100% jádra loupaných mandlí
Může obsahovat stopy: jiných skořápkových plodů
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: minimálně 3 měsíce
Země původu: Spojené státy americké
Baleno v: České republice
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
Tuky: 56 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g
Sacharidy: 4 g
- z toho cukry: 4 g
Vláknina: 12 g
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 0 g
Adresa sídla prodejce:Žatecká 41/4
110 00 Praha 1
IČ: 05669561DIČ: CZ05669561Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 268699 u Městský soud v Praze