Do jablečného moštu jsme přidali u nás brusinkový mošt a dochutili troškou skořice, badyánu a hřebíčku. A výsledek - voní jako punč, chutná jako punč, je to nealko punč podle Ovocňáka! A nenabádáme, ale s troškou rumu se stane neoblíbenějším moštem mnoha dospělých.
Stačí ho lehce opatrně ohřát třeba párou nebo klidně na sporáku a horké pití, které zahřeje a dodá pohodovou atmosféru, máte hotové.
Navíc brusinka je takové české superovoce. Málokteré ovoce z našich krajin má v sobě více antioxidantů a živin. A hlavně jsou strašně dobré! Hlavně ty české, které samozřejmě používáme my!
Mošty, pyré a další produkty jsme začali vyrábět pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku. Od dubna 2023 máme kompletně výrobu přesunutou na farmu, protože blíže našemu ovoci již ani být nelze. Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z Moravy, západního Slovenska a v případě nepřízně počasí i okolních zemí. Asi třetinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.