Barlee’s Masala inspirovaná tisíciletími proslulou ajurvédskou směsí koření masala. Zažijte díky směsi Barlee’s Masala vůni orientu. Směs praženého ječmene a prohřívacího koření vám umožní výjimečný chuťový a voňavý zážitek. Barlee’s Masala obsahuje velkou porci skořice a hřebíčku. Následuje je černý pepř, zázvor a muškátový oříšek. Pohoda, rafinovanost, radost, prohřátí v jednom doušku.
Díky vyvážené směsi a propracovanému složení koření získává Barlee’s Masala celou řadu příznivých vlastností. Vyzkoušejte kořeněnou Barlee’s Masalu nejlépe s jakýmkoliv rostlinným či kravským mlékem. Tím ještě zvýšíte její lahodnost.
Složení:
100% organický pražený ječmen (Hordeum vulgare L.) českého původu (bio – produkt ekologického zemědělství). Výrobek obsahuje lepek.
Ekologie:
Na ekologii nám velice záleží. Náš produkt je český vlastenec. Je vyroben čistě z českého bio ječmene. Kompletní výrobní proces je také realizován v České republice. Vzdáváme tak hold českému ekologickému zemědělství. Máme opravdu velkou radost, že se nám podařilo uvést na trh produkt z lokálních surovin, který je bez pesticidů a má za sebou minimální uhlíkovou stopu, a tedy nemusí být přepravován přes celý svět (bohužel jak tomu je například u kávy).
Obal: Sáček s plochým dnem je vyrobený z černého kraftového papíru, z inovativní folie I’m Green (cukrová třtina) a jako bariéra slouží folie KPET.
V rámci zvyšování ekologické výchovy v ČR nabízíme také doplňkový sortiment, který podporuje tuto myšlenku.
Jsme také velmi šťastni, že můžeme aktuálně produkty Barlee’s dodávat a tím i podporovat prodej v bezobalových obchodech.
Příprava:
Moka konvička
Do spodní části konvičky nalijeme vodu. Trychtýřovitý zásobník naplníme po okraj směsí Barlee’s Masala, nestlačujeme. Množství směsi Barlee’s Masala je dané velikostí konvice, na 4 šálky budeme potřebovat cca 30 g. Přišroubujeme horní část a přivedeme k varu. Konvici odstavíme ze sporáku těsně před dokončením extrakce.
French press
Na 100 ml vody budeme potřebovat 6-7 g směsi Barlee’s Masala. Vsypeme požadované množství směsi Barlee’s Masala do french pressu. Vodu uvaříme a necháme asi půl minuty odstát, aby teplota klesla na 93-94 °C. Pomalu zalijeme směs Barlee’s Masala horkou vodou, zamícháme a necháme 5-6 minut odstát. Poté pomalu stlačíme a je hotovo.
Filtrovaná směs Barlee’s Masala
Pro přípravu v Chemexu, Hario V60 nebo Cleveru si připravíme 6-7 g směsi Barlee’s Masala na 100 ml vody. Nejprve propláchneme filtr horkou vodou, vsypeme směs Barlee’s Masala, zalijeme 30 ml vody o teplotě 93-94 °C a počkáme 30 vteřin. Poté krouživými pohyby od středu dolijeme zbylou vodu. Podobně jednoduchá příprava je i v Moccamasteru.
Pákový kávovar
Sypanou/mletou směs Barlee’s Masala nasypte do svého sítka v páce kávovaru. Množství směsi Barlee’s Masala odpovídá stejné porci jako „klasické“ kávy – tedy 7-8 g na jednu porci. Samozřejmě poměrem množství vložené směsi Barlee’s Masala a vody docílíte vaší optimální intenzity.
Cold brew
Do nádoby s uzávěrem vsypeme požadované množství směsi Barlee’s Masala (6-7 g na 100 ml vody), zalijeme potřebným množstvím studené vody a necháme extrahovat v uzavřené nádobě v lednici po dobu 18-24 h. Přecedíme, dáme led do sklenice, zalijeme vychlazeným cold brew a dozdobíme plátkem pomeranče a mátou.