Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska.
- Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli kōji - plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině.
- Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty.
Naše základní bio miso je světlé, sladko-slané, jemně namleté a má mnohostranné využití jako ochucovací pasta. Koji jsme vypěstovali na celozrnné bio rýži a jako protein jsme vybrali český bio hrách. Pak obsahuje jen sůl a nic víc!
Využití
Můžete ho použít jako základ na polévku nebo dochucovadlo do omáček, zálivek, na zeleninu nebo kamkoliv, kam si slanou umami chuť žádáte. A pozor, je návykové!
Amálie s Davidem se potkali v roce 2015. Spojovala je vášeň pro experimenty v kuchyni a taky rostlinný způsob stravování. Protože jim žádné rostlinné mléko z obchodu nijak zvlášť nevyhovovalo, pustili se do výroby vlastního, složením i chutí ideálního nápoje... Cílem celého fungování Optimistic je vyrábět produkty, které budou podněcovat jeho zákazníky k zdravějšímu, etičtějšímu a ekologičtějšímu životnímu stylu.
Hmotnost: 250 g
Složení: BIO hrách 40 %, BIO rýže natural 40 %, voda, sůl,
kultura aspergillus oryzae
Skladování: v teplotě do +25 °C
Trvanlivost: 12 měsíců
Země původu: ČR
Certifikace: BIO
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Vegan: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 208 kcal
Tuky: 0,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 40 g
- z toho cukry: 2,3 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 8 g
Prodejce na Scuk.cz: Nemléko s.r.o. Adresa sídla prodejce:Nad Šutkou 540/14
182 00 Praha
IČ: 05621801DIČ: CZ05621801Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 267513 u Městský soud v Praze