Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
1 369 Kč
195,54 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
Nedostupné

Čerstvá celá krůta z našeho vlastního chovu je oškubaná, vykuchaná a zchlazená vzduchem. Rostla 3-5 měsíců na naší farmě v podhůří Beskyd, kde dbáme na to, aby měla všechny potřebné podmínky.

Malé krůty do cca 7 kg jsou vhodné pro pečení vcelku v troubě, s nádivkou či bez, dle vašich chutí a preferencí. Tyto malé krůty máme v nabídce pouze 4x ročně po dobu 14 dnů.

Vánoční pečená krůta se dá se připravit na mnoho způsobů. Tradičně se krůta peče o svátcích s kaštanovou nádivkou, na husím sádle s do křupava opečenými brambory a se zeleninovými přílohami. Nepochybně se tak stává královnou vánočního menu.

Ideální příprava : délka pečení v hodinách = váze masa v kilogramech - tzn. že například krůtu 5 kg pečeme 5 hodin. Prvních 20 minut na 220 °C, potom stáhneme troubu na 160 °C, krůtu pečeme zakrytou a půl hodiny před koncem odkryjeme, aby se vytvořila kůrka. Během pečení kontrolujeme a poléváme.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Krůta je dodávána bez drobů.

Hmotnost: 7 001 až 8 000 g
Skladování: do 4 °C
Země původu: Česká Republika
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ano
Velké balení: Ano