Čerstvá celá krůta z našeho vlastního chovu je oškubaná, vykuchaná a zchlazená vzduchem. Rostla 3-5 měsíců na naší farmě v podhůří Beskyd, kde dbáme na to, aby měla všechny potřebné podmínky.
Malé krůty do cca 7 kg jsou vhodné pro pečení vcelku v troubě, s nádivkou či bez, dle vašich chutí a preferencí. Tyto malé krůty máme v nabídce pouze 4x ročně po dobu 14 dnů.
Vánoční pečená krůta se dá se připravit na mnoho způsobů. Tradičně se krůta peče o svátcích s kaštanovou nádivkou, na husím sádle s do křupava opečenými brambory a se zeleninovými přílohami. Nepochybně se tak stává královnou vánočního menu.
Ideální příprava : délka pečení v hodinách = váze masa v kilogramech - tzn. že například krůtu 5 kg pečeme 5 hodin. Prvních 20 minut na 220 °C, potom stáhneme troubu na 160 °C, krůtu pečeme zakrytou a půl hodiny před koncem odkryjeme, aby se vytvořila kůrka. Během pečení kontrolujeme a poléváme.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Krůta je dodávána bez drobů.