Z maximálně čerstvého koření vyrábíme tuto směs, která dodává červenému vínu nezaměnitelnou chuť a aroma. Po dlouhém experimentování jsme dospěli k názoru, že nejlepší chuť a aroma dávají pouze tři koření - cejlonská skořice, hřebíček a badyán :)
Návod na 0,75 litru svařeného červeného vína:
Do kastrůlku dejte 4 zarovnané polévkové lžíce cukru a 25 g našeho koření (zhruba 4 polévkové lžíce), zalijte 150 ml vody a nechte pod pokličkou maximálně 5 minut vařit. Přilijte 0,75 litru vína a zahřívejte 10 minut. Máte-li citronovou kůru, přidejte ji s vínem. Chcete-li nápoj více alkoholický, víno během posledního kroku nenechte vařit. Na závěr nápoj sceďte a můžete podávat! Pro nealkoholickou variantu lze víno nahradit dobrým černým čajem.