Perníkové koření je velmi specifická směs koření jejímž základem je skořice, nové koření a koření obsahující vonnou silici anethol (badyán, anýz, fenykl). Naše směs je výjimečná tím, že ji vlastnoručně meleme z čerstvých celých koření, čímž je zaručena nejvyšší kvalita a úplné aroma.
Doporučujeme tento recept na výborný, nadýchaný perník:
250 g polohrubé mouky (když použijete polovinu celozrnné, jen vám to prospěje), 30 g třtinového cukru, vrchovatá lžíce medu, 40 g naší 70% madagaskarské čokolády, 1 vejce, 80 g másla, 250 ml mléka, půl lžičky jedlé sody a 10 g naší směsi koření. Volitelnou součástí je dále kandovaná citrusová kůra a sekané ořechy. Vše smíchejte, vylijte do vysypané nádoby a pečte na 180 °C 30 minut, nebo až špejle po píchnutí do perníku přestane být lepkavá. Přejeme krásný gastronomický zážitek!