Naše boby krásně voní a chutnají. Jsou výborné jen tak nebo do RAW receptů. Například karamelizované kakaové boby jsou fantastická pochutina, která se snad nikdy nepřejí.
Můžete si také udělat kakaový čaj nebo domácí müsli.
Země původu: Peru
Region: San Martín
Asociace: Ashcoyacu
Odrůda: převážně Trinitario vzniklé historiským vývojem přirozeného opylování a křížení odrůd Criollo a Forastero.
Certifikace BIO znamená, že není použita celá řada pesticidů a fungicidů, které se používají při dozrávání kakaových lusků. Zajišťuje také lepší podmínky pro místní farmáře co se týče kvality života, ale i výkupní ceny za kakaové produkty. Kakaové boby jsou také sušeny na slunci a fermentovány tradičním způsobem.
Naše nepražené kakaové boby jsou chuťově velmi zdravé. Můžeme ho jíst jen tak jako zdravější alternativu ořechů, protože obsahuje mnohem více antioxidantů a také minerálů. Například 100 g kakaových bobů obsahuje až 400 mg hořčíku, což pomůže splnit denní dávku.
Obal je 100% kompostovatelný včetně zipu.