Všechny odrůdy zelených a černých čajů pochází z rostliny Camellia sinensis včetně našeho královského smaragdově zeleného čaje Matcha. Jedná se o nejcennější formu zeleného čaje na světě nejen kvůli náročnosti produkce, ale především díky blahodárným účinkům na organismus.
Zelený čaj Matcha je speciálně pěstován, sklízen a následně selektován. Díky fermentaci nedochází k úniku živin a do poslední fáze mletí se dostanou jen prvotřídní čajové lístky. Výsledkem je sytě zelený jemný prášek, který má stimulační účinky, podporuje koncentraci a metabolismus tuků.
Pokud nemůžete čaji Matcha Tea přijít na chuť, vyzkoušejte kombinaci jemné Matchy a osvěžujícího citrónu.
Účinky:
Camellia sinensis (čajovník čínský - zelený čaj):
Návod na přípravu
Příprava Matcha čaje je obřadním rituálem, který podléhá přísným pravidlům. Pro klasický čajový obřad budete potřebovat: bambusovou lžičku, bambusovou metličku a keramickou misku. Při přípravě je důležité se vyhnout kovovému nádobí, které ničí prospěšné látky.
Tradiční čajový obřad:
1 bambusovou lžičku čaje Matcha (1 g) dáme do misky a přelijeme 80 ml horké vody (max. 70 °C). Následně bambusovou metličkou vyšleháme do husté pěny a ihned podáváme.
V shakeru za studena:
2–4 g prášku smíchejte v shakeru se studenou vodou, získáte tak lahodný osvěžující nápoj.