Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
316 Kč
632 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
BIO
Nedostupné

Hovězí ořech neboli „Knuckle” či „ball tip” je poměrně libová část zadní kýty nacházející se v její horní části. Konzumenti by měli vědět, že se skládá ze tří druhů svaloviny a ne všechny mají stejnou strukturu a hodí se např. na minutkovou úpravu.

Proto většina kuchařů peče ořech prošpikovaný vcelku. Je-li hovězí maso dobře vyvěšené a vyzrálé, oddělte podle povázky vnější svalovinu ořechu a zbylé, uvnitř obsažené šály, nakrájejte a upravte jako steak. Nezapomeňte před tepelnou úpravou na temperování při pokojové teplotě, steaky zatahujte velmi zprudka a po dosažení kýženého stupně propečení dejte stranou na teplo a nechte maso odpočinout. Během úpravy do masa nepíchejte a pokuste se vše trefit tak, aby jste jej museli jen jedenkrát otočit.

Po otevření ihned spotřebujte.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: 500 až 700 g
Složení: BIO vyzrálé maso, min. 12 dní ve visu
Skladování: 1-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 8 dnů
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ano
Prodejce na Scuk.cz: Farma Rudimov s.r.o.
Adresa sídla prodejce:
Rudimov 105
763 21 Rudimov
IČ: 01449320DIČ: CZ01449320
Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 78162 u Krajský soud v Brně