Citrusové marmelády jsou známé a zajímavé mimo jiné tím, že je lze a často se tak i děje, přidávat, jako doplněk ke slaným pokrmům formy tapas, nejčastěji k sýrům, jako dip.
Takto našel své místo v naší nabídce limitek i tato marmeláda z pomerančů. Poručil si ji jeden klient, který od nás nakupuje do svého podniku sirupy. A právě a jelikož je s námi spokojen, zadal nám úkol, nahradit komerční (byť ne špatnou) marmeládu z velko produkce. Krok, který nás zavazuje a navíc baví. Pomeranč používáme právě k výrobě sirupů, takže ingredienci jsme měli. pak se ladila správná sladkost (spíše méně), akurátní hořkost, daná esencí z kůry a tak. Výsledek – posuďte sami.
Jak bylo naznačeno, tato marmeláda je výborná k většině sýrů. Sladko kyselá výrazná chuť se znatelnou autentickou hořkostí se celkem dá s většinou sýrů od měkkých, po tvrdé, ale i zrající a ty s modrou plísní nevyjímaje. Radit vám použití na palačinkách, dezertech a zákuscích asi nemusíme, že?