

Vánoční tmavá čokoláda z výběrových kakaových bobů z Tanzanie a pomerančového oleje.
Díky vysokému podílu kakaové složky si vychutnáte pravou čokoládovou chuť, kterou doplňuje svěží ovocný akcent pomerančové kůry.
Každý kousek je tak dokonalým spojením hořkosti a sladkosti, což vytváří neodolatelný zážitek pro milovníky kvalitní čokolády.
Tato čokoláda získala v roce 2017 bronzovou medaili na prestižní mezinárodní soutěži International Chocolate Awards v Budapešti.
Neváhejte s ochutnáním, tuhle čokoládovou limitku Míša vyrábí pouze jednou v roce - na Vánoce.
TIP: v elegantním vánočním balení je tato čokoláda ideálním dárkem pro vaše blízké, nebo jako sladké potěšení pro vás samotné.
Věděli jste, že:
Všechny Míšini čokolády jsou vyráběny metodou Bean to Bar, tj. vyrábí čokoládu přímo z kakaových bobů. A jak takový proces vypadá? Nejdříve si necháte dovézt ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v melanžéru, mlýně s kamenným dnem a kamennými koly. Tak získáte kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, hmotu zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete. Tomuto procesu se říká temperace a je to taková alchymie, kdy každý stupeň teploty hraje roli. Pak už jen rozpuštěnou ztemperovanou čokoládu nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.