
Tekuté koření, s orientální chutí a pálivostí nejen po papričkách, ale také díky pořádné dávce česneku.
Trochu delší popis:
Cítíš tu vůni Tuniska a Maroka? Tak tohle je vážně naše srdcovka. Harissu po vzoru severoafričanů vaříme z pálivých papriček odrůdy Cayenne, římského kmínu pořádné porce česneku, citronové šťávy a olivového oleje. Tuhle chuť nejde nemilovat.
Zajímavost:
Někteří zákazníci nám říkají, že je ta chuť povědomá, ti vnímavější, že tam cítí Indii či kari. Je to tím, že římský kmín je základní součást směsi kari koření a jelikož je velmi výrazný, tak si to lidi velmi často spojují dohromady.
K čemu si to dám?
Skvěle vyladí kuskus, těstoviny, drůbeží maso, topinku i sendvič. Můžeš vyzkoušet i našu variaci na karbanátky: Harissátky.
Skladování, spotřeba a trvanlivost:
Harissa má ráda chlad a temno a bude ti vděčná, když si na ní po otevření smlsneš do 14 dnů, to ti garantujeme na etiketě. Když se ale k ní budeš hezky chovat (používat vždy čistou lžičku a neolizovat pokapané okraje!), protože je bez konzervantů zranitelná, tak ti v ledničce vydrží i několik měsíců, ovšem rychlá spotřeba je jistota. Trvanlivost je na etiketě, ale neboj, před otevřením bude určitě x-měsíců, ne-li rok.