BIO bizoní krk je prorostlé maso s vyšším podílem vaziva, hrubším vláknem, lehce protučnělé. Je skvělé hlavně k namletí na šťavnaté hamburgery, hodí se na vaření, pečení, dušení, ke klasickým českým omáčkám, případně do guláše nebo k výrobě domácích klobásek. Bizoní maso se vyznačuje vynikající specifickou chutí. Přirovnat jej můžete k chuti hovězího masa.
Bizoni žijí na naší farmě společně s jeleny a dalšími zvířaty, k dispozici mají naše lesy. Mají tedy přirozenou potravu a dokrmujeme je stejně jako ostatní zvířata dle potřeby BIO krmivy. Bizon má stejnou evidenci jako hovězí. Prvního bizona jsme odkoupili ve věku cca 3 let a další 1,5 roku chovali na naší farmě. Chystáme se bizony rozšířit a chovat ve větším. Váha dospělého bizona se podobá váze býka, je cca kolem 800 kg.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.