Kyselý, osvěžující a obsahující bílkoviny, vápník a hlavně zdraví prospěšné bakterie. Pravý Bulharský jogurt „Kyselé mléko“ má lehce nakyslou chuť. Kyselina mléčná také způsobuje kyselou chuť výsledného produktu.
Poctivý selský jogurt Bulgarica bez zahušťovadel, škrobu a sušeného mléka. Při výrobě postupujeme klasickou metodou zrání v obalu. Na jogurtu se samovolně tvoří syrovátka, kterou lze buď zkonzumovat, nebo odlít.
Na výrobu jogurtu používáme pravé bulharské živé kultury Lactobacillus Bulgaricus. Nepoužíváme živé kultury, které nemají nic společného s výrobou jogurtu jako Bifidus.
100 gramů jogurtu obsahuje 3,6 % tuku.
Výrobek dodávaný ve vratném skle: Sklo není zálohované, ale až jogurt spotřebujete, můžete ho po domluvě se svou Organizátorkou vrátit na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží vrácené sklo převezmou a následně jej vrátíme zpět mlékárně, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.