Paprikový salám je tepelně neopracovaný masný výrobek uzený studeným kouřem, který následně zraje ve speciální zrací komoře. Vyrábí se tedy podobně jako náš lovecký salám, Palivec, maďarské a mexické klobásy. Díky zrání získává svou charakteristickou lahodnou chuť a výrazné aroma. Jedná se o tradiční salám s výraznou paprikovou příchutí, kterou doplňuje kmín a jemný nádech chilli. Salám však není ostrý – chilli pouze podtrhuje chuť, aniž by přebíjelo ostatní ingredience.
Při krájení může mít výrobek horší vzhled (viz. foto), v plátcích se mohou objevit díry. To však nemá vliv na jeho lahodnou chuť. Paprikový salám je cenově výhodnější než naše ostatní zrající salámy, proto je skvělou volbou pro ty, kteří hledají chuťově bohatou uzeninu za příznivou cenu.
Dodáváme vakuově balenou půlku šišky.