Kapr nabízí maso s nízkým obsahem tuku, vhodné k většině kulinárních úprav. Obsahuje až 70 % lehce stravitelné kvalitní bílkoviny. Je zdrojem cenných omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro zdravou funkci imunitního a kardiovaskulárního systému. Kapří maso je vhodné i pro redukční diety.
Kapr je po zpracování a naporcování na podkovy naložen do solného láku bez přídavku jakýchkoliv konzervantů, ochucovadel nebo chemických látek. Po nasolení se porce při důsledně kontrolovaném procesu tepelného opracování vyudí horkým kouřem z bukového dřeva. Kapr tak dostane krásnou zlatavou barvu a výjimečnou chuť.
Kapr pochází z ekologického akvaponického chovu, kde ryby žijí v harmonické synergii s rostlinami. Ryby nejsou vystaveny stresu, nepřijdou do kontaktu s vnějšími vlivy, ani chemickými látkami a jeho maso je tak výjimečně kvalitní.