Siven americký uzený studeným kouřem (Salvelinus fortinalis) celý filet, bez kostí, s kůží.
Ryba uzená studeným kouřem (do 19 °C) po dobu cca 50 hodin, marinovaná ve směsi z červené řepy, jalovce a ginu. Červená řepa dodává rybě lehce nasládlou a velice typickou zemitou chuť.
Uzení ryb studeným kouřem je pradávný způsob konzervace ryb a také velkou pochoutkou. Tento způsob konzervace a uchovávání potravin byl a stále je hojně využíván především v severských oblastech, kde je zimní období velmi dlouhé.
- Ryba uzená studeným kouřem (do 19 °C) po dobu cca 50 hodin.
- Ručně okrájená a připravená k servírování.
- Vhodné na obložené kanapky, chleby, do salátů.
- Tradiční skandinávská technika uzení.
- Udí se na směsi bukového a olšového dřeva vysoké kvality, pro docílení specifické chuti.
- Ryba se marinuje v mořské soli Piazzola, šťávě z červené řepy, ginu a jalovci.
- 100 g tohoto produktu bylo vyrobeno ze 140 g sivena.
Siven americký je sladkovodní ryba z čeledi lososovitých, jejíž maso je strukturou pevné a méně tučné. Obsahuje mnoho zdravých látek, jako např. omega-3 mastné kyseliny nebo vitamíny skupiny A, B a D. Obsahuje také draslík.
Hmotnost: 150 až 190 g
Složení: siven americký, mořská sůl, marináda z červené řepy (odšťavněná šťáva z červené řepy, gin, jalovec)
Skladování: 1-4 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 4 - Ryby
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 10 dnů
Vlastní chov: Ne
Vlastní porážka: Ne
Energetická hodnota na 100 g/ml: 156 kcal
Tuky: 8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g
Sacharidy: 0 g
- z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 21 g
Sůl: 3,8 g