Jemný sýr z kravského mléka v BIO kvalitě. Tento sýr je vyrobený z jemně pasterovaného mléka. Při jeho výrobě nepoužíváme žádné kultury, proto se chuť sýra jemně mění během ročního období podle stravy našich kraviček. Je výborný do salátů místo balkánského sýra, skvěle chutná s pečivem, a nebo ho velmi rádi zapékáme se zeleninou či obalovaný smažíme.
Chutná sladce po bylinkách, které si naše jediné dvě kravičky Jahoda a Ajda celý den vybírají na pastvinách. Obě kravičky se celoročně pohybují na velké pastvině s přístřeškem, u kterého máme i dojírnu. To jim zajišťuje dostatek volného pohybu po celý den, možnost trávit čas venku na sluníčku i se schovat v přístřešku před nepřízní počasí.
Kravičky jsou klidné, spokojené, čisté a svobodné. Na dojení už samy přicházejí k dojírně, kde během dojení dostanou namačkané obilí. Dojíme elektrickou dojačkou a poté ještě kravky masírujeme a dodojujeme ručně. Díky této šetrné metodě dojení a důkladnému dodojování, je vemínko měkké, netvoří se záněty a hlavně nemusí být kravky každý rok znovu březí. Metoda šetrného dodojování aktivuje vemínko stejně, jako když z něj saje tele. Díky tomu naše kravičky v pohodě dojí i více než 3 roky v kuse. Až poté je připouštíme, během skoro celé březosti nedojíme a narozená telata necháváme u matek ještě několik týdnů.
Jahodě je nyní 8 let a její dceři Ajdě necelých 6 let. Přejeme si, aby se u nás obě kravičky dožily požehnaného stáří. Protože jsou kravky celý den venku v čistotě, samy si vybírají pastvu a nejsou přikrmované senáží, siláží ani žádnými směsnými krmivy, je jejich mléko lahodné a tučné. Kravičky jsou zdravé, nikdy neměly žádné zdravotní potíže a nebyly léčené. Přesto jsou pod pravidelnou veterinární kontrolou a vzorky jejich mléka pravidelně posíláme na rozbory.