Lahodné kokosové „mléko“! Běžně je tučnější část tužší, ale stačí mléko zahřát a je z něj hnedle krémový nápoj. Ale tato přirozená vlastnost (oddělování tučnější složky) je skvělá, protože tučnou část můžete odebrat a máte smetanu a tu my milujeme. Recept na skvělý "pudinek" s kukuřičnou polentou je níže.
Po otevření skladujte v chladničce a brzy spotřebujte. Pokud nestíháte spotřebovat, tak doporučujeme menší množství zamrazit a vždy jej máte po ruce pro vaření, pečení nebo na výrobu zmrzliny (zmrzlou tučnou část mixujte s čerstvým banánem a třeba malinami).
BIO certifikace je pro nás zárukou šetrného přístupu k přírodě, když do dalekých dálek, kde palmy rostou, nevidíme. Bez zahušťovadel a stabilizátorů.
My v Naše kaše jej využíváme při výrobě a proto jsme se rozhodli toto „mléko“ nabídnout i vám, protože je skvělé, BIO a bez přídatných látek!
Kukuřičný „pudinek“: 150 g kokosového mléka, 400 g vody, špetka soli, 20 g datlí dejte vařit na 5 minut, poté tyčovým mixérem vmícháte 45 g polenty (nebudete mít hrudky a zároveň rozmixujete datle) a provaříte ještě minimálně minutu. Po vychladnutí tuhne jako pudink.