Poctivé, ručně vyráběné těsto plné másla, kokosu a sladké vůně.
Jasná volba, pokud chcete péct sama nebo s dětmi, ale nemáte čas na přípravu těsta. Proto jsme tu my a moc rádi vám s přípravou pomůžeme.
Návod na přípravu
Posypte vál moukou, připravte si váleček, formičky, zástěru a ruce vaše i vašich dětí.
Troubu rozehřejte na 180 °C a plech vymažte máslem nebo jednoduše vyložte pečicím papírem.
Těsto nechte chvilinku při pokojové teplotě povolit, ale ne moc dlouho, spařilo by se a vám by se s ním pak špatně pracovalo. Ztratilo by pružnost, trhalo by se a bylo by lepivé.
Rychle rozvalte, při rozvalování klidně nadzvedněte a otočte spodní stranou nahoru, aby se vám vyvalovalo lépe a rovnoměrněji. Pozor, moukou podsypávejte s citem, ať ho nepřemoučíte.
Pak formičky do ruky a vykrájejte tvary, přeneste je na plech a šup s ním do trouby.
Pečte do lehkého zrůžovění. Vytáhněte z trouby a sesuňte na pracovní plochu, aby cukroví vychladlo.
Pozor! Po vytažení budou tvary ještě lehce měkké, tak ať si je nepomačkáte. V tom je výhodou péct cukroví na pečicím papíru, protože jedním tahem cukroví z plechu hravě stáhnete. Ale i tady opatrně, protože jedním tahem se cukroví dá stáhnout rovnou i na podlahu :-)
Vychladlé cukroví namažte jakoukoli pikantní marmeládou - rybízovou například - a slepte k sobě. Kdo má rád, posype ještě moučkovým cukrem, nebo postříká rozpuštěnou čokoládou.
Přejeme vám příjemné pečení plné vánoční pohody a hřejivých zážitků. A potom, samozřejmě, i dobrou chuť!