Název Esrom pochází z dánského stejnojmenného kláštera Esrom, kde je vyráběn už od 11. nebo 12. století až do roku 1559. Proces výroby tohoto sýra byl znovuobjeven v roce 1951. Pro Esrom je charakteristická plná chuť a ostrá vůně, která se delším zráním ještě zvýrazňuje. Vnitřek sýru je středně měkký a má jemnou strukturu. Dírky jsou nepravidelně tvarované.
Sýr zraje 10-12 týdnů a má červenou, omývanou kůrku.
Hmotnost: 160 až 180 g
Složení: nestandartizované mléko, mléčné kultury, syřidlo, jedlá sůl
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 10 dnů
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Plnotučné
Ošetření: Šetrně pasterováno
Adresa sídla prodejce:Vnější 920
141 00 Praha
IČ: 27169871DIČ: CZ27169871Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 101623 u Městský soud v Praze