Masala chai je staletími prověřená kombinace indického koření a čaje ve formě lahodného sladkého kořeněného nápoje s trochou mléka (lze použít i sojové či mandlové mléko). Masala chai, v překladu “kořeněný čaj” či “čajová směs koření”, pochází z Indie a Afriky a je oblíbena po celém světě. V českých čajovnách je velmi populární jako čaj masala nebo yogi. Bez ostychu tvrdíme, že naše masala chai je výtečná – na farmářských trzích nám ji chválí 9,8 lidí z 10 :) a ne nadarmo ji od nás kupují i zdejší Indové a Afričané. Přípravou kvalitních směsí na masala chai se zabýváme už dlouho a jedním z výsledků je tato pálivá masala, pojmenovaná po indickém bohu ohně. Kdo vůbec nerad pálivé, ať Agni nezkouší!
Směs vždy vyrábíme z čerstvých koření, která sami meleme. Klíčem k chuti našeho čaje je správné množství a způsob zpracování kardamomu, fenyklu, pepře, hřebíčku, chilli a použití pravé skořice.
K přípravě potřebujete pouze mléko a cukr, nezbytný černý čaj máte v druhém sáčku - nelze použít jakýkoliv černý čaj.
Doporučujeme sladit spíše více než méně, chuť koření lépe vyniká. Slaďte spíše bílým cukrem, třtinový cukr či med ruší chuť koření (avšak každý máme jiné nastavení chutí). Návod na přípravu je na zadní části balení.