Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Svačina do školy: 3 rychlé pomazánky, které zasytí

Mrkvová pomazánka
Suroviny:
• 1 kg mrkví
• 2 střední cibule
• olivový olej
• hrst dýňových semínek
• sůl, kmín

Postup:
Mrkve oloupejte a nakrájejte na špalíčky. Cibule nakrájejte na kolečka. Na jednu polovinu plechu vyskládejte mrkev, na tu druhou cibuli, pokapejte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C. Po 15 minutách sundejte z plechu cibuli. Mrkev bude potřebovat ještě tak dalších 20 minut. Hotová je tehdy, až je úplně měkká a dá se snadno ukrojit vidličkou.

Do mixéru vložte dýňová semínka, upečenou mrkev a cibuli a dle chuti zakápněte olivovým olejem. Mixujte do hladka. Na závěr dochuťte solí a kmínem.

Budapešťská pomazánka
Suroviny:
• 1 malá cibule, pro menší děti nahraďte jarní cibulkou
• 1 červená paprika
• 300 g měkkého tvarohu
• sůl, trocha pepře, mletá paprika

Postup:
Cibuli i papriku najemno nakrájejte. Smíchejte s tvarohem a dochuťte. S pepřem šetřete, nebo jej pro malé strávníky vynechte úplně.

Sladká pomazánka s pečenými banány
Suroviny:
• 2 banány
• 300 g měkkého tvarohu
• 1 lžíce datlového sirupu
• 2 lžíce cukru
• nadrcené lískové oříšky nebo čokoládové pecičky

Postup:
Banány oloupejte a podélně překrojte. Zasypte cukrem a dejte do vyhřáté trouby, pečte na 170 °C dokud nezměknou. Trvá to přibližně 10 minut.

Upečené banány rozmačkejte a smíchejte s tvarohem. Oslaďte datlovým sirupem a na závěr vmíchejte najemno nadrcené lískové oříšky. Pomazánku můžete vylepšit i vmícháním čokoládových peciček.

Recept najdete i na našem blogu >>>

3 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího