SAL de IBIZA solný květ s černým česnekem Ajo Negro v keramické dóze s keramickou lžičkou a přírodním korkem.
Černý česnek Ajo Negro - „Black Garlic Wonder“ se stal nedílnou součástí španělské gurmánské kuchyně. Přestože tento speciálně upravený česnek si musí v Evropě ještě vybojovat své místo, v Asii je již dlouho oblíbený. Je to také jeden z nejúžasnějších úspěchů molekulární kuchyně Ferrana Adria.
Proces „zrání": Po dobu 2-9 měsíců je česnek držen v mořské vodě v solance při konstantní teplotě 60-77 °C a vlhkosti po dobu několika týdnů. Během tohoto procesu česnek zčerná. Tato procedura, dává česneku jedinečnou a výraznou vůni. Často se tento proces plete s fermentací nebolí kvašením, ale to je omyl. Jde vlastně o velmi pomalé pečení.
Chuť: nuance vanilky a švestky jsou stejně patrné jako karamel, balzamikový ocet - ale také náznak lékořice. Výsledkem je nezapomenutelný „umami zážitek“.
Na Umami chuti se mimo jiné podílí Maillardova reakce, která vzniká při pečení a je typická například pro křupavou kůrku chleba a jeho vůni. Do černého česneku se nic jiného nepřidává.
Solný květ je nejčistší a nejryzejší ze všech stolních solí.
Sůl je získávána výhradně tradičními metodami, pocházejícími od starověkých solařů na francouzském pobřeží Atlantiku. Tento druh soli je 100% přírodní. Není pozměněný žádným způsobem. Nedotčena jakoukoli rafinací, si zachovává více než 80 nezbytně důležitých minerálů a stopových prvků jako magnesium, fluorid, selen a jód. Flor de Sal je právem považována za mořskou sůl nejvyšší kvality. Je zářivě bílá s lehkým růžovým třpytivým nádechem.*
Vzhledem k tomu, že je to ručně sklízená „čerstvá” sůl, je vždy nepatrně vlhká a nejlepší je, pokud se uchovává ve stejném stavu. Její chuť je velmi jemná, přesto aromatická. Flor de Sal je o hodně jemnější než běžná sůl. Jakmile se krystalky rozpustí ve vašich ústech, oceníte opravdovou chuť soli.
Všechny druhy soli SAL de IBIZA jsou získávány pouze odpařováním mořské vody. V momentě, kdy je solný roztok nasycený a dosáhne správné hustoty odpařováním vody, začne sůl přirozeně krystalizovat. Velké krystaly soli se melou v kamenných mlýnech na požadovanou hrubost.