Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Francouzské brambory s uzeným masem

Níže najdete sepsaný kompletní recept. S francouzskou kuchyní toho sice mají tyhle brambory společného jen pramálo, ale na chuti jim to rozhodně neubírá :-) Když jde o kombinaci smetany, uzeného masa a brambor, dokáže odolat jen málokterý strávník.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg brambor - varný typ B
  • 300 g uzeného masa
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 vejce
  • 2 větší cibule
  • řepkový olej
  • sůl a pepř

Postup:
Brambory předem uvařte ve slupce v dobře osolené vodě. Nechte je vychladnout a mezitím na oleji orestujte nahrubo nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidejte uzené maso nakrájené na cca centimetrové kostičky a opečte dozlatova.

Předehřejte si troubu na 200 °C. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Připravte si vymazaný pekáček, na dno vyskládejte první vrstvu brambor a zlehka ji osolte. Na ni rozprostřete orestovanou cibuli a uzené maso, pokračujte další vrstvou brambor, na ni dejte zbytek masovo-cibulové směsi a navrch poslední část brambor. Pekáček dejte do trouby a pečte odkryté 15 minut.

Mezitím smíchejte smetanu, vajíčka, sůl a pepř. Jakmile uběhne 15 minut, vyndejte pekáček z trouby, rovnoměrně ho zalijte připravenou smetanovou směsí a dejte péct na 20 minut. Po dopečení nechte pekáček ještě pár minut odpočinout a teprve poté se pusťte do hodování.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

0 produktů
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího
Prohledali jsme každý kout našich farmářských trhů, ale nenašli jsme vůbec nic. Zkuste změnit nebo zrušit vybrané filtry.