Zlatý vývar hovězí je vývar z hovězích kostí a masa (harfa, morková kost) , kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), cibule a česneku, koření a bylinek.
-
Vývar hovězí je poctivě 8 hodin tažený na mírném plameni.
- Předpokladem pro dobrý, silný a tmavý vývar je: dlouhá doba mírného vaření (tzv. tažení), opečená zelenina a kosti. Tyto dva předpoklady jsme zvládli dokonale :-)
-
Náš vývar neobsahuje sůl.
- Vývar lze použít jako základ do polévek, gulášů a „pod maso".
Čirost vývaru je ovlivněna zachlazením. Po ohřátí dostane vývar opět svojí typickou barvu
Recept, jak využít naše vývary: Vývar s houbovými knedlíčky - 2 porce (= obsah naší sklenice)
- 720 ml Zlatého vývaru hovězího (drůbežího, zeleninového)
- 100 g hub (hlíva, žampion, hříbky aj.)
- 80 g cibule (jedna menší)
- 2 ks starší celozrnné housky
- mléko a žitná mouka podle potřeby
- sůl, pepř a olej podle potřeby
- voda
- Houby, cibuli, housky nakrájíme na malé kostičky.
- Kostičky z housky pokropíme mlékem a necháme mléko vsáknout. Houska by měla být „navlhlá".
- Cibuli a houby spolu orestujeme na malém množství oleje. Odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme a spojíme s vlhkou houskou. Podle potřeby přidáme (poprášíme) trochu žitné mouky. Lžičkou tvarujeme malé knedlíčky, které následně vaříme pár minut v mírně osolené vodě. Vyjmeme a necháme krátce zatuhnout.
- Vývar přivedeme k mírnému varu, vložíme „předvařené" knedlíčky a cca 5 min povaříme. Vývar se musí jen táhnout. Při prudkém a dlouhém varu se vývar zakalí.
- Dochutíme petrželkou, pórem nebo pažitkou :-)
Dobrou chuť.
Objem: 0,72 l
Složení: voda, kořenová zelenina (celer, petržel, mrkev), hovězí kosti a maso, vývar z koření a bylin (černý pepř celý, nové koření, bobkový list, kudrnka, libeček), cibule, pór, slunečnicový olej
Skladování: v chladu do 5 °C
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 9 - Celer
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 60 dní
Prodejce na Scuk.cz: PPikanto s.r.o. Adresa sídla prodejce:Stradalova 624/31
40746 Krásná Lípa
IČ: 04200110DIČ: CZ04200110PPikanto, s.r.o.