Pomazánka z ricotty s pažitkou a mandlemi, ideální hlavně pro malé strávníky.
Ricotta je italský sýr, vyráběný ze syrovátky kravského mléka. Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění je bílý, lehce nasládlý, a obsahuje zhruba 13 % tuku. Je velmi lahodný a jemný. Pomazánka je dochucená pažitkou a sekanými mandličkami.
Hmotnost: 150 g
Složení: ricotta (mléko, sůl, syrovátka, kyselina citronová), pažitka 3 %, mandle 2,6 %
Skladování: 0-4 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: E330 – Kyselina citronová
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
Alergeny: 7 - Mléko
Doporučeno pro děti: Ano
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 4 dny
Bez vajec: Ano
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Nízkotučné
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 152 kcal
Tuky: 11,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3,5 g
Vláknina: 0 g
- z toho cukry: 3,5 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0,5 g