Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Recept: Poctivá zelňačka

Celý recept najdete sepsaný níže. Pořádná zelňačka doplněná pěkně masitou klobásou je přesně to, co se hodí na zahřátí v těchto mrazivých dnech. Navíc zelí je plné vitamínů, které je třeba tělu pravidelně doplňovat a to od našich farmářů nic nepřekoná. Všechny suroviny vám vystačí na čtyři poctivé porce a jedna vychází na cca 67 korun.

Suroviny na 4 porce:

  • 700 g kysaného zelí
  • 2 klobásy
  • 4 brambory
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce červené sladké papriky
  • bobkový list, černý pepř, nové koření, sůl
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sádlo nebo olej na smažení

Postup:
Kysané zelí zalijeme vodou a dáme ho do hrnce uvařit doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme také doměkka. Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, po chvilce přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když je cibule a klobása opečená, posypeme je červenou paprikou, přidáme 2 bobkové listy a pár kuliček nového koření a pepře. vše zlehka opražíme a vlijeme vodu s povařenými bramborami. Pak přidáme zelí.
Vše promícháme, přidáme smetanu smíchanou s hladkou mokou.
Polévku vaříme cca 15 minut, dle chuti dosolíme.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

6 produktů
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího