
Celý recept najdete sepsaný níže. Pořádná zelňačka doplněná pěkně masitou klobásou je přesně to, co se hodí na zahřátí v těchto mrazivých dnech. Navíc zelí je plné vitamínů, které je třeba tělu pravidelně doplňovat a to od našich farmářů nic nepřekoná. Všechny suroviny vám vystačí na čtyři poctivé porce a jedna vychází na cca 67 korun.
Suroviny na 4 porce:
Postup:
Kysané zelí zalijeme vodou a dáme ho do hrnce uvařit doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme také doměkka. Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, po chvilce přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu. Když je cibule a klobása opečená, posypeme je červenou paprikou, přidáme 2 bobkové listy a pár kuliček nového koření a pepře. vše zlehka opražíme a vlijeme vodu s povařenými bramborami. Pak přidáme zelí.
Vše promícháme, přidáme smetanu smíchanou s hladkou mokou.
Polévku vaříme cca 15 minut, dle chuti dosolíme.