Ořechovku zná snad každý. Tedy pálenku, ve které se macerují zelené plody ořešáku. My jsme našli starý recept na nakládané ořechy.
Proces je poněkud zdlouhavý, ořechy se musí mnoho dní louhovat ve vodě, než jsou připravené na zpracování, během této doby chytnou temně černou barvu. Zaléváme je sirupem s přídavkem vanilky a dalšího koření.
Náš tip:
Hodí se na zdobení dezertů, zmrzlinových pohárů, do salátů a jako doplněk ke zvěřině.
Hmotnost: 225 g
Složení: zelené ořechy (Juglans regia L.) 45 %, cukr, voda, vinný ocet, pravá vanilka, koření
Skladování: V temnu při teplotě do 25 °C, po otevření uchovejte v chladu do +6 °C a spotřebujte do 3 dnů.
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Země původu: ČR
Bez plastového obalu: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 8 - Skořápkové plody
Ošetření: Pasterováno
Tuky: 2 g
Sacharidy: 35 g
Bílkoviny: 1,2 g
Sůl: 0,01 g
Prodejce na Scuk.cz: Lokalmarket s.r.o. Adresa sídla prodejce:Na Březince 1515
150 00 Praha
IČ: 06578632DIČ: CZ06578632Společnost zapsaná v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 284704 u Městský soud v Praze